Prati nas

Vijesti

Vruća glava

Umirovljenik (91) nasrnuo sjekirom na policajce, njegov sin (65) ih je izgrizao

Muškarac je ignorirao policijske pozive, pružao otpor pri uhićenju, te pokušao uzeti policijsku opremu. Situacija je eskalirala kada se pojavio njegov 91-godišnji otac s sjekirom u ruci.

Objavljeno

|

Varaždinski umirovljenik sjekirom napao policajce.
ilustracija: S. Bura/mj

Varaždinski policajci izvijestili su o neobičnom slučaju u kojem je za dlaku izbjegnuta tragedija. Naime, 24. srpnja ujutro, dobili su dojavu osobe čiji identitet nisu priopćili, da joj 65-godišnji muškarac šalje poruke i tako krši izrečenu mjeru opreza uspostavljanja kontakta.

I zato su policajci posjetili tog kršitelja mjere opreza u njegovom dvorištu obiteljske kuće. No, nakon što su ga pozvali, muškarac se oglušio na poziv te se počeo udaljavati prema kući, zbog čega mu naredili da stane.

Kako je muškarac nastavio bježati, policajci su ga prisilno zaustavili i stavili mu lisičine, a sve da ih ne bi napao i pobjegao. To pak nije prošlo glatko, budući da je uhićeni pružao aktivni otpor pokušavajući se istrgnuti iz hvata te je pokušao policijskom službeniku uzeti lisičine, “odgojnu palicu” i službeni pištolj, u čemu je spriječen.

Oglas

Opasna situacija je kulminirala kada je policajcima s leđa prišao 91-godišnji otac 65-godišnjaka te ih počeo vući, želeći ih odmaknuti od svog sina, nakon čega je krenuo prema gospodarskoj zgradi. Za to vrijeme policajci su uhićenoga pokušavali ugurati u vozilo, a on je jednog policajca udario u usta i ugrizao za vrat.

I dok je sin policajcima prijeti smrću, na poprište privođenja vratio se otac i to sa sjekirom u ruci! “Isti se oglušio na njihove naredbe da se zaustavi i baci sjekiru, zbog čega mu je jedan policijski službenik istrgnuo sjekiru iz ruku, nakon čega se smirio. Obojica muškaraca su privedena u Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje”, stoji u službenom priopćenju Policijske uprave varaždinske.

Protiv 91-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Napad na službenu osobu, dok se 65-godišnjak predaje pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi i Prijetnja.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.