Prati nas

Vijesti

Uzbudljiva noć

Umirovljenik (90) ostao zaključan u crkvi, spasilo ga zvono

Stanovnik staračkog doma u njemačkom gradu Apoldi aktivirao je crkvena zvona kako bi pozvao u pomoć.

Objavljeno

|

Umirovljenik prenoćio u crkvi.
ilustracija: S. Bura

Policija je u ranim nedjeljnim satima spasila 90-godišnjeg muškarca iz protestantske crkve u Apoldi u središnjoj njemačkoj pokrajini Tiringiji. Pomoć je stigla nakon što je muškarac oko 3 sata ujutro po lokalnom vremenu zazvonio crkvenim zvonima.

Riječ je o stanovniku lokalnog staračkog doma. Ustanova je prijavila nestanak u 20:30 minuta u subotu, a nakon što se njihov štićenik nije vratio s bogoslužja. Prema policijskom izvješću, opisali su ga kao “izuzetno mentalno pouzdanog i fokusiranog”.

Policija je pokrenula potragu koja je uključivala šest patrolnih automobila u blizini crkve i uobičajenih mjesta na kojima se okupljaju starije osobe. Međutim, nisu nisu ga uspjeli naći. Ipak, kada su u 3:15 zazvonila crkvena zvona, policajci su znali što im je činiti.

Oglas

Luteranska crkva u Apoldi, kao i mnoge druge crkve u današnje vrijeme, koristi automatizirane sustave umjesto tradicionalnih zvonara za pokretanje zvona. Zarobljeni muškarac je zbog toga satima tragao za sklopkom uređaja koji će pokrenuti zvonjavu.

Čim su stigli na mjesto događaja, policajci su stupili u kontakt s muškarcem kroz zatvorena vrata. Na kraju su otišli po svećenika koji je otključao crkvu i pustio zarobljenog vjernika van.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.