Prati nas

Vijesti

Što je motiv?

Ubojica je bio bijesan, majka je imovinu prepisala na privatni starački dom?

U dom je dolazio samo platiti račun, ona ga je često zvala na mobitel da ga čuje i eventualno zamoli da joj donese nešto od stvari.

Objavljeno

|

Krešimir Pahoki
foto: Facebook

U jučerašnjem tragičnom događaju koji je potresao Daruvar i cijelu Hrvatsku, umirovljeni vojni policajac (51) upao je u Dom za starije osobe u Daruvaru i započeo pucati, ubivši šestero ljudi, uključujući svoju majku. Prema dostupnim informacijama, motiv ovog neviđenog zločina najvjerojatnije je bio novac, a možda i imovina.

Javna televizija je javila da je do krvavog pohoda navodno došlo jer je majka ubojice navodno imovinu prepisala na vlasnike doma jer je imala premalu mirovinu da bi ga mogla plaćati.

S druge strane, Mojportal.hr. javlja da je motiv bio novac. Naime, ovaj umirovljeni vojni policajac imao je mirovinu oko 780 eura, njegova je majka također primala mirovinu, no kako njezina mirovina nije bila dovoljna za smještaj u domu, on je morao nadoplaćivati ostatak.

Oglas

Vlasnica doma Ana Ivandekić navodno ga je ovih dana zvala kako bi ga podsjetila da nije platio dom za svoju majku kojeg je trebao platiti još početkom mjeseca. 

“To mu nikako nije sjelo jer je vjerojatno već potrošio mirovinu na alkohol. Svaki dan je sjedio pred tom trgovinom u Donjem Daruvaru i pio. Svi su znali da ima pištolj i da ga drži pod jastukom i nitko ništa nije poduzeo. Čuo sam da je i prodavačici u trgovini stavio pištolj u usta. No, ne znam je li ona to prijavila policiji. Evo, čuli ste kako je tog svog poznanika prije mjesec dana izudarao pivskom bocom po glavi. Čovjek je završio u bolnici s teškim ozljedama. Eto, takav je bio”, rekao je za ovaj portal neimenovani Daruvarčanin.

Kakav su odnos imali ubojica i njegova majka, sada zna samo on. U dom je dolazio samo platiti račun, ona ga je često zvala na mobitel da ga čuje i eventualno zamoli da joj donese nešto od stvari. No, njemu je to, navodno, strašno išlo na živce pa joj najčešće ne bi donio ništa. “Uglavnom, majka se s njim borila da joj uopće dođe. I danas je došao i ubio je”, kazala je jedna zaposlenica doma.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.