Prati nas

Vijesti

Lova do krova

Srbijanska umirovljenica prima čak tri mirovine, ali i dalje radi

Malo kome pođe za rukom primati čak tri mirovine, no najmanje dvoje srbijanskih umirovljenika mogu se pohvaliti tim uspjehom.

Objavljeno

|

Zanimljivo trećina ispitanika odvaja mjesečno od 50 do 100 eura i to je najčešći raspon unutar kojeg se štedi, a tek svaki dvadeseti ispitanik uopće ne štedi.
foto: PNiels Steeman/Unsplash

Umirovljena srbijanska pjevačica Lepa Lukić, zvijezda nekadašnje Jugoslavije, otkrila je da ima čak tri mirovine te da joj primanja nisu nezanemariva. Dapače!

Jednu mirovinu prima na temelju uplaćivanog staža, kao zaslužna građanka Srbije prima od države i nacionalnu mirovinu, a k tomu joj iz Kanade stiže i mirovina koju je zaradio njen pokojni suprug.

“Nacionalna mirovina mi je 512 eura, a ova druga 770 eura. Imam kanadsku penziju od 1.000 eura. Može se živjeti i od nacionalne ako vodiš računa”, kazala je medijima. Iako mjesečno prima gotovo 2.300 eura, pjevačica i dalje radi i to zbog ljubavi prema poslu.

Oglas

“Što se novca tiče, ne moram nikad zapjevati! Imam dobra primanja, tri mirovine. Ali, ja volim pjevati. To me pomlađuje, vraća me u mladost. Puna sam energije, ništa mi nije teško. Što meni treba uopće snimati? Mogu živjeti od pjesama koje su bile i ostale veliki hitovi. Ali želim razveseliti moje obožavatelje”, rekla je Lukić za televiziju Prva.

No nije Lukić jedina pjevačica s čak tri mirovine, javlja Nova.rs. Isti slučaj je i s njenim kolegom Milom Kitićem. Kitić je, naime, jednom prilikom otkrio kolika su mu mirovinska primanja.

“Ja sam u mirovini već sedam godina. Imam veliku mirovinu. Bosansku 62 eura, pošto sam živio u Sarajevu, uplaćivao sam mirovinsko i socijalno. Imam i u Srbiji 70 eura, može se skupiti za ručak. Šalim se malo, uplaćivao sam minimalce samo da bih imao zdravstveno osiguranje. Imam nešto malo i njemačke mirovine”, ispričao je. Koliko je to malo? Iz Njemačke dobiva 1.600 eura, otkrili su mediji.

Pjevač je, navodno, osiguranje u Njemačkoj počeo plaćati 1994. jer je jedino tako mogao dobiti radnu vizu za cijelu Europu, ne računajući da će jednog dana imati i dodatnu korist od toga. Plaćao je doprinose paušalno, što je na godišnjem nivou u Njemačkoj oko deset tisuća eura.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.