Mozaik

Provjerili smo: Za jednodnevni izlet na more treba vam sendvič i 17 eura

Agencije koje organiziraju jednodnevne izlete na more, s polazištem autobusa iz više hrvatskih gradova, i ove godine nude brojne popularne morske destinacije. Sve je organizirano, autobusi su udobni, s vama ide i voditelj putovanja, a ponijeti osim torbe za plažu možete i ležaljku, pa čak i sklopivi bicikl. I što je najbolje, izlet za pamćenje mogu si priuštiti čak i umirovljenici jer se cijene kreću od 17 eura po osobi.

Objavljeno

|

Ako ovog ljeta još niste putovali na Jadran, a zbog tankog umirovljeničkog novčanika možda niste ni pomišljali raspitati se za cijene puta, za vas smo bacili oko na ponudu. Budući da se cijene izleta kreću od 17 do 30 eura, a za 34 eura uz kupanje dobijete i razgled primjerice Pule i Poreča, želimo vas ponukati da se odvažite otići na barem jedan dan. Takav izlet vas neće financijski upropastiti, a baš taj dan može vam po lijepom obilježiti cijelo ljeto.

O jednodnevnom izletu na kupanje sve nam je ispričala umirovljenica Silva (66) koja je nedavno uživala u Lovranu. Odvažila se otići sama i nije požalila. No, prije toga proučite izbor iz ponude na internet stranicama agencija koje organizirano vode na more.

Ponude i cijene

Putnička agencija Hoću na more za jednodnevne izlete ističe sljedeće destinacije i cijene:  Njivice (17 eura), Opatiju (20 eura), Lovran (20 eura), Bašku (30 eura), Malinsku (25 eura). I druge agencije organiziraju jednodnevne izlete i cijene se ne razlikuju bitno od navedenih.

“Svaki praznik, četvrtak, petak, subotu i nedjelju vodimo Vas na jednodnevno kupanje u Crikvenicu, Selce i Novi Vinodolski, i to za 20 eura po osobi”, piše kratko i jasno na Internet stranicama Darojković Toursa. Kod njih se prijaviti možete i telefonski.

Jakopić travel pak u Opatiju, Lovran, Medveju, Selca, Novi Vinodolski, Njivice i Punat vodi za 27 eura, s polascima iz Čakovca, Preloga, Varaždina i Zagreba. Inače, na stranicama svake agencije možete pronaći iz kojih sve gradova polaze autobusi.

Na vođeni razgled Pule ili Poreča za 34 eura, uz dovoljno vremena i za kupanje, možete ići preko agencije Najjeftinija putovanja Inače, oni organiziraju putovanja s polascima iz Zagreba, Rijeke, Istre i Slavonije. S njima po sniženoj cijeni od 40 eura u jednom danu možete obići i Cres i Mali Lošinj, razgledi oba gradića i još se okupati. Toliko po promotivnoj cijeni košta i razgled Raba, uz kupanje na atraktivnoj Rajskoj plaži.

Iz više mjesta iz Zagorja kreće autobus za Crikvenicu, Novi Vinodolski i Selce, a na put vas za 25 eura vodi Darko Tours.

Ove ponude ne uključuju jedino hranu koju ćete konzumirati te potrebe osobne potrošnje. Danas srećom postoje male rashladne torbe pa će vam sendvič, koji keks te dvije, tri bočice vode biti sasvim dovoljni da prođete bez potrošnje na destinaciji. Naravno, ako kavu ne ponesete u termosici, možete si je priuštiti na rivi u mjestu u koje idete, što će biti slatki doživljaj, a opet nećete potrošiti više od dva do četiri eura.

Silva (66): Bilo mi je nezaboravno!

Gospođa Silva (66) iz Zagreba nam je nedavno ispričala da se odlučila otići na jednodnevno kupanje u Lovran, te da joj je kći prije puta gurnula 40 eura u džep. “Osjećala sam se kao kraljica, našla sam si mjesto u hladu, a kasnije i zalogajnicu u kojoj sam pojela maneštru za 11 eura, popila mineralnu, zatim i kavu. To i kasnije sladoled koštalo me 19 eura.”

“To bi značilo da mi je novaca koje mi dala kći ostalo za još jedan izlet. Sigurno ću ići, razmišljam o Baškoj na otoku Krku, čujem da je tamo lijepa pješčana plaža. Baš me zanima, Krk je tako blizu Zagreba, a bila sam samo jednom”, otkrila nam je ova umirovljenica.

Na pitanje s kim je išla, odgovara da se sjetila otputovati dan prije i nije uspjela nikoga nagovoriti da ode s njom. “Ne treba meni nitko nužno. Otišla sam sama, nije mi prvi put. Čitala sam si na plažu Kishona, pijuckala si limunadu, kupala se i sjedila u hladu. Poslije sam prošetala Lovranom, naišla na zalogajnicu, sjela, uživala. dan je brzo prošao. To me tako odvuklo od svakodnevice, da vam ne mogu opisati”, ispričala nam je gospođa Silva.

Jeste li bili na neki od ovih izleta? Kako ste se proveli?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Exit mobile version