Prati nas

Vijesti

Rukavica je bačena

Primorac objavio kandidaturu: Građanima ću ispuniti živote smislom

Ulazim u ovu političku utakmicu potpuno neopterećen, profesionalno ostvaren, čista srca i mirne savjesti, kaže HDZ-ov kandidat za predsjednika.

Objavljeno

|

Govor Dragana Primorca, kandidata za predsjednika RH
Dragan Primorac

Liječnik i znanstvenik, Dragan Primorac, objavio je da će se na predsjedničkim izborima kandidirati kao protukandidat Zoranu Milanoviću. Iza Primorca stoji vladajući HDZ, a iza Milanovića oporbeni SDP. U svom govoru, Primorac je, posve neobično, kazao kako će vrati smisao u živote građana, ali i pristojnost u politiku. U nastavku donosimo kandidacijski govor u cijelosti.

Poštovane Hrvatice i Hrvati, dragi građani Hrvatske, kad sam prije petnaest godina svojom voljom napustio politiku, mislio sam da ona više neće biti dio mog života. Od tada svu energiju usmjerava prema svom liječničkom pozivu znanosti, razvoju novih tehnologija i posebice edukaciji mladih. I evo me danas s odlukom da se kandidiram za predsjednika Republike Hrvatske jer Hrvatska treba promjenu. Hrvatska može i zaslužuje bolje.

Najteža kriza je kriza morala

Duboko sam uvjeren da najteža kriza koja se može dogoditi jednom narodu jest ona moralna koja ostavlja duboke tragove u svakom čovjeku. Ako se na krizu morala nadovezuju podjele unutar tog istog društva nemoguće napraviti ozbiljan iskorak u budućnost. A budućnost ovisi o tome što radimo danas i nje nema bez snažnog, složenog i sretnog naroda.

Oglas

Kao predsjednik želim vratiti uzajamno poštovanje i uvažavanje u govoru i ponašanju u hrvatsko društvo, posebice u politiku i javni život. Ne zaboravimo, predsjednik Republike, uz strogo definirane ustavne ovlasti, ima golem autoritet koji počiva na rezultatima neposrednih izbora. I baš zato predsjednik se mora ponašati onako kako bismo željeli da se ponašaju svi građani. On mora biti simbol zajedništva koji će pružati stabilnost i ulijevati povjerenje svim građanima u institucije hrvatske države.

Zapad, a ne Rusija

Predsjednik predstavlja i zastupa Republiku Hrvatsku u zemlji i inozemstvu. Naša opredijeljenost zapadnim vrijednostima je neupitna kao i naša strateška partnerstva. S druge strane, u zemlji, predsjednik treba biti onaj koji povezuje sve, bez obzira na političke, vjerske, nacionalne ili druge razlike.

Vojsku izmaknuti iz dnevne politike

Predsjednik je i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske. Svi smo mi prolazni na svojim funkcijama, bez obzira na to radi li se o predsjednicima premijerima ili ministrima. Ali, Hrvatska vojska će biti tu, dok je hrvatska vojska je uvijek iznad politike i u razvijenijim demokracijama svijeta.

Nezabilježeno je da se o stanju u vojsci vode javne rasprave i polemike. Ne zaboravimo, Hrvatska je nastala uz goleme žrtve i doprinos branitelja, a danas hrvatska vojska najsnažnije čimbenik mira i sigurnosti. Nedvojbeno, politika treba i mora biti isključivo rad za opće dobro pa ću, kad su u pitanju život i standard naših građana biti najglasniji.

Pristojnost, dobrota, poštovanje…

Kao predsjednik ću učiniti sve da građani Hrvatske imaju život ispunjen blagostanjem i smislom, a Hrvatska mora postati država reda pravde i prilika za sve. U svijetu globalizacije Hrvatska može opstati i sudjelovati u kreiranju procesa samo ako na zajedništvu i partnerstvu s drugima gradi svoju budućnost.

Istodobno mora duhovno i intelektualno biti povezana sa iseljenom Hrvatskom, a s posebnom pažnjom treba voditi računa o pravima Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Poštovani ulazim u ovu političku utakmicu potpuno neopterećen, profesionalno ostvaren, čista srca i mirne savjesti. Pridružite mi se na ovom putu koji će, uvjeren sam, završiti pobjedom pristojnosti, dobrote i međusobnog poštovanja, ali i svih drugih vrijednosti koje su nam usadili naši roditelji. Izgradimo zajedno uključenu stabilnu i sigurnu Hrvatsku jer budućnost naše domovine ovisi isključivo o nama.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.