Prati nas

Povjerljivo

Žali se na snahu

Očajna umirovljenica: ‘Snaha mi upropaštava sina, nitko mu ne želi pomoći’

Majka i svekrva, koja se potpisuje kao ‘Nesretna’, piše nam o nepodnošljivoj situaciji u obitelji svog sina, tvrdeći da je snaha narcisoidna i destruktivna. Naglašava kako je uvidjela da društvo bez obzira na sve štiti žene, dok muškarci ostaju nezaštićeni te stoga izražava duboku zabrinutost za budućnost svog sina i unučadi.

Objavljeno

|

Stala je u obranu mladih muškaraca za koje kaže da ih treba zaštiti od supruga i punica.
ilustracija: S. Bura/mj

Još je jedna bolno svjedočenje stiglo do nas. “Moja priča bila bi preduga i prebolna i nemam je volje pisati. Napisana je u četiri rokovnika mog dnevnika. Čitam vaše priče o međuljudskim odnosima u obiteljima i na tu temu samo želim reći da mi majke moramo čuvati i štititi svoje sinove kad primijetimo kakva ga je žena zavela i u kakvu je obitelj ušao”, piše nam u uvodu majka I svekrva koja se potpisala pseudonimom “Nesretna”.

“Treba dakle reagirati na samom početku. Moja snaha je horor, bolest. Narcisoidna je i uništava vlastitog muža i svoju djecu. Stručne službe nam nimalo ne pomažu”, objašnjava situaciju naša čitateljica.

Tko štiti muškarce?

“Smatram da je zbilja nužno otvoriti instituciju za spašavanje muškaraca i djece jer to što jedna žena može napraviti svojoj obitelji mislim niti jedan muškarac ne može ni smisliti. Moj je zaključak da je sve što vidimo u psihološkim horor filmovima i čitamo u knjigama tog žanra, zapravo sasvim blizu stvarnosti”, uvjerena je.

Oglas

Za sebe ova umirovljena magistra znanosti kaže da je vrlo realna i da govori potpunu istinu. “Moram reći da sve više uviđam da se u našem društvu štite uglavnom samo žene, a muškarci, ako se sami ne uspiju zaštiti, neće im nitko pomoći. Niti stručne službe (socijalni radnici, psiholozi, razni vještaci, odvjetnici), nitko nije sklon muškarcima jer je žena majka i kraljica u našem primitivnom društvu.”

“Ozbiljno sam zabrinuta”

“Naravno, sve ovo pišem iz vlastitog iskustva i ovo je isključivo moje viđenje nastalo na temelju svega što smo prošli. Teško mi je kao majci gledati nesretnog sina, kao i unuke koji su još premali da bi u potpunosti shvatili kakva ih majka odgaja.”

“Bojim se za njih i zabrinuta sam. Imam 75 godina, udovica sam. Umjesto da uživam u životu, patim zbog nesretne situacije u obitelji mog sina”, riječi su kojima je svoju kratku, ali snažnu ispovijest završila ova nesretna majka i baka. Priču pod nazivom “Dosta mi je ocrnjivanja svekrva, moj sin ima punicu iz pakla”, a koja ju je potaknula na ovakvu reakciju, možete pročitati na ovoj poveznici.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.