Prati nas

Povjerljivo

Stiglo unuče

Nadica: ‘Ljudi, s 80 godina sam postala baka! Imam sve!’

Gospođa Nadica prije dva je tjedna postala baka, a nama kaže da joj se čini da je ovo čekala 80 godina. Molila se zadnjih 20 godina samo da život sinu podari dobru ženu i barem jednog potomka. Bog je nakon dva desetljeća krunica, reći će nam ushićeno u razgovoru, napokon uslišao njezine molbe!

Objavljeno

|

Ponosna baka Nadica kaže da, otkako je postala baka, nema sretnije osobe od nje. "Mislila sam da nikad neću dočekati unuče, ali sada sam presretna," rekla nam je.
ilustracija: S. Bura/mj

Ponosna baka Nadica za susreta nam je rekla da joj se čini da, otkako je postala baka, nema sretnije osobe od nje. “Što da vam kažem, ljudi dragi, život tako brzo prolazi, a moj se sin s 50 nije bio ni oženio! Bila sam očajna, baš kao i moj suprug, jer smo mislili da nikad nećemo dočekati unuče. Smatramo da je obitelj važna i da čovjek nije stvoren da živi sam pa nas je to stvarno brinulo. Kako ne bi bili sretni nakon toliko čekanja!” rekla nam je.

Potom nam otkriva da je sin s njima živio do 44. godine. “Živimo u svojoj kući. Uredili smo mu potkrovlje kuće tako da je imao svoj mir i nije imalo smisla otići negdje u podstanarstvo. No, kako su godine prolazile, svaki sam dan uviđala da je povučeniji. Neko je vrijeme, jedno deset godina, izlazio, išao s društvom na more, imao je i kratko i djevojku”, govori nam.

S roditeljima 44 godine

“Onda je većina njegovih prijatelja zasnovala obitelj, a on je ostao sam. Nakon četrdesete njemu se više nigdje nije išlo, osim na posao i kući. Mislila sam da nikad neće upoznati djevojku za život i da neću doživjeti da budem baka, kao što su bake sve moje prijateljice. A onda se nešto u njemu prelomilo kad je imao 44 godine, tada je rekao da ide u centar na stan. Malo je bio i živnuo. Vjerojatno se tada bio zaljubio, ali nama nije govorio puno. I napokon je s 52 godine postao otac”, doznajemo od sretne bake.

Oglas

“Snaha mi je mlada, ima 35 godina. Ne mogu se požaliti na nju, dobra je prema sinu, a mene i supruga poštuje. Sada se moram strpjeti još samo tjedan dana, kad ćemo im ići u posjetu, tako smo se dogovorili. Odlučili su da će prva tri tjedna biti sami s bebom, to je sad valjda moderno. Kod mene je bilo obrnuto, moja je majka sa mnom bila prva tri tjedna”, govori nam.

“Sama vijest o unuku me pomladila”

Koliko će se nauživati svog Adriana, kaže, nitko ne zna, osjeća da su je godine pritisle. “Samo Bog zna koliko će mi godina još podariti jer mi zdravlje nije najbolje. No, zahvalna što sam uopće doživjela da mi se rodi unuk. Voljela bih se još nekoliko godina poigrati s njim, naučiti ga ponešto. Sama vijest me pomladila, a kamoli neće naš mali”, doznajemo od presretne bake Nadice.

S koliko ste godina postali baka, odnosno djed?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.