Prati nas

Vijesti

Pokolj u Daruvaru

Milanović: ‘U šoku sam!’ Pozvao na rigorozniju kontrolu posjedovanja oružja

Riječ je o bivšem branitelju i vojnom policajcu kojega je odlikovao predsjednik Franjo Tuđman. Ušao je u dom i otvorio vatru. Nakon toga je pobjegao, a policija ga je uhitila u obližnjem kafiću.

Objavljeno

|

Zoran Milanović (screenshot: N1)

Predsjednik Zoran Milanović izrazio je sućut obiteljima i rodbini danas ubijenih sugrađana u daruvarskom privatnom Domu za starije i nemoćne osobe.

“Svim ranjenima želim brz i siguran oporavak, a djelatnicima hitne medicinske službe zahvaljujem na brzoj i organiziranoj reakciji pri spašavanju ozlijeđenih. Divljački, nezapamćeni zločin u Daruvaru šokirao me je”, napisao je Milanović na Facebooku.

“To je zastrašujuća opomena i zadnji poziv svim nadležnim institucijama da učine više na prevenciji nasilja u društvu, uključujući još rigorozniju kontrolu posjedovanja oružja. Od policije i državnog odvjetništva očekujem da provedu brzu i temeljitu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog zločina i kaznilo odgovorne”, zaključio je predsjednik Milanović.

Oglas

“Zgroženi smo ubojstvom petero osoba u Domu za starije u Daruvaru. Izražavamo sućut obiteljima stradalih i nadamo se oporavku ranjenih. Očekujem da nadležna tijela utvrde sve okolnosti strašnog zločina. Ministri Božinović, Beroš i Piletić uputit će se u Daruvar i bolnicu u Pakracu”, poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Napadač je pod nadzorom policije, a za sada, neslužbene informacije kažu da je jutros oko 10 sati ubio svoju majku, još troje štićenika i osobu koja je radila u spomenutom domu. Riječ je o bivšem branitelju i vojnom policajcu kojega je odlikovao predsjednik Franjo Tuđman. Ušao je u dom i otvorio vatru. Nakon toga je pobjegao, a policija ga je uhitila u obližnjem kafiću.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.