Prati nas

Vijesti

Predsjednički izbori 2024

Milanović obećava umirovljenicima da će se u idućem mandatu zauzeti za njih

Komentirajući podršku jedne od umirovljeničkih stranaka, Zoran Milanović poručuje da neće šutjeti o nepravdi koju umirovljenici doživljavaju.

Objavljeno

|

Zoran Milanović o mirovinama
Zoran Milanović (screenshot. HTV)

Baš kao što su bili na parlamentarnim izborima, umirovljenici će biti vrlo poželjni saveznici i na predsjedničkim izborima. Dok vladajući HDZ tek razmišlja koga će poslati u utrku za Pantovčak, aktualni predsjednik Zoran Milanović već si je osigurao potporu neparlamentarne Stranke umirovljenika (SU).

“Zahvaljujem Stranci umirovljenika koja je najavila da će me, kao i prije pet godina, podržati na izborima za Predsjednika Republike. Razgovarao sam s gospodinom Lazarom Grujićem, predsjednikom Stranke umirovljenika, koji mi je argumentirano govorio o teškom položaju i svakodnevici hrvatskih umirovljenika”, objavio je Milanović na službenoj stranici na Facebooku.

Kaže, Gruićeve riječi samo su učvrstile njegov stav kako su baš umirovljenici najviše pogođeni inflacijom i nepravdom koju danas imamo u Hrvatskoj. “Naši umirovljenici ni najmanje nisu osjetili efekte gospodarskog rasta kojim se godinama hvali vlast, a među 20 posto najsiromašnijih hrvatskih građana najviše je upravo umirovljenika”, navodi čovjek koji privodi kraju prvi petogodišnji mandat u Uredu predsjednika.

Oglas

“To je poražavajuće za hrvatsko društvo, neprihvatljivo i mora se promijeniti jer umirovljenici su dali Hrvatskoj neusporedivo više od onog što im Hrvatska danas vraća. I o tome se mora govoriti, a ja sigurno neću šutke gledati tu nepravdu”, zaključuje Zoran Milanović.

Podsjetimo, stranka umirovljenika je neparlamentarna stranka čiji je predsjednik Lazar Grujić. na parlamentarne i na europske izbore izašla je u koaliciji Umirovljenici zajedno, koja, za sada, nije osvojila povjerenje birača. Parlamentarna stranka koja je ranije stala iza Milanovićeve druge predsjedničke kandidature je SDP.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.