Prati nas

Ljubav

Crvi sumnje

Među vama nešto ne štima? Ovo je 12 sigurnih znakova da vas vara

Ako ste počeli osjećati da u vašoj vezi ili braku nešto ne štima i da se vaš partner nekako promijenio, to vas vaš instinkt navodi da se zapitate što se iza brda valja. Ako sumnjate da vas vara, a nemate se za što uhvatiti da to dokažete, saznajte 12 najčeščih znakova koji bi mogli odati nevjernog partnera.

Objavljeno

|

Kako prepoznati preljubnika?
ilustracija: S. Bura/mj

I naši čitatelji i čitateljice u zlatnim godinama znaju nam se povjeriti da sumnjaju da im je partner nevjeran te da proživljava ‘drugu mladost’. Psihologinja Kristin Davin je za Choosingtherapy.com otkrila koji bi znakovi mogli ukazivati na to da vas je u vezi troje.

Drastične promjene u komunikaciji 

Svi smo ponekad zauzeti i zaboravimo se javiti partneru. No, kod nevjere više uopće nema uobičajene komunikacije. Ranije vas je pitao kakav vam je bio dan na poslu i čavrljao o koječemu, ali sada to više ne radi. Vrijeme provodi na mobitelu, duže se zadržava u kupaonici ili se jednostavno isključuje. Sve manje je s vama u svakodnevnom životu i radije se fokusira na druge stvari.

Promjene u dnevnoj rutini 

Svatko od nas ima neku svoju rutinu koju održava u skladu sa svojim životnim stilom. Kada ste u vezi, naviknete se i na partnerove navike. Ako se one promijene, to vas može navesti da se zapitate što se događa. Razmislite što se kod njega promijenilo i koliko je ta promjena značajna. Ponekad su promjene suptilne pa možda neće biti odmah primjetne. Svakako obratite pozornost prema bilo kojim promjenama u rutini i razmislite mogu li se logički objasniti ili ne. 

Oglas

Više brine o sebi 

Naravno da je razumljivo da prije ljeta i kupaćeg kostima krenemo na dijetu i pojačamo fizičku aktivnost. Ali, ako se vaš partner iznenada počne drugačije odijevati, češće koristi parfem odnosno losion poslije brijanja, više trenira, trudi se smršavjeti i općenito više pozornosti posvećuje svom izgledu, možda je vrijeme da se zapitate i razmislite o novom ponašanju.

Postaje kritičniji prema vama

Svi imamo mane na kojima trebamo raditi, ali kada vaš partner počne biti kritičan prema stvarima koje ga ranije nisu smetale, to može ukazivati na to da vas vara.

Djeluje odsutno

Osjetili ste da se udaljio, odsutan je i u svom svijetu? Kada mu to spomenete, postaje li ratoboran ili negira da je takav? Distanciranje također može biti posljedica pritisaka na poslu ili u obitelji, ali tada će biti spreman razgovarati o problemu. Ako odbija razgovor i postanete fizički i emocionalno udaljeni, nije dobro i tu nešto “smrdi”. 

Postao je tajanstveniji 

Prije je sve što vaš partner radi bila otvorena knjiga, ali sada to više nije. Sada skriva telefon i svoj dnevni raspored. Ne želi vas uključiti u sve, tajanstveniji je u pogledu izbivanja, možda čak krije određenu vrstu odjeće, novčanik ili druge osobne stvari.

Postao je nedostupan 

Odjednom ne možete doći do njega. Ako ima aferu, bit će dužih razdoblja u kojima ga ne možete kontaktirati, a ranije ste mogli. Na primjer, partner koji mora “raditi do kasno” bez razumnog objašnjenja, može ukazivati na varanje. S druge strane, ne zove vas tako često kao prije niti želi izaći s vama.

Ne voli pitanja 

Ljudi u vezi obično dijele detalje svog dana, svoje planove, razmišljanja, savjetuju se o nekom problemu. Također je normalno reći partneru gdje ćete biti i s kim, čak i bez da vas pita. Kada vam počne sve manje i manje otkrivati, možda svakodnevne razgovore vodi s drugom osobom umjesto s vama.

Njegove navike s mobitelom su se promijenile 

U posvećenoj i iskrenoj vezi, mnogi partneri znaju šifre za mobitel ili računalo svog partnera. No u svakom slučaju oni koji ne varaju obično ostavljaju telefon okolo i nisu zabrinuti ako ga uzmete ili vidite kad zazvoni. Ako vaša bolja polovica, kada je pitate za uređaje, postane ljutita, obrambena ili posesivna, možda nešto krije.

Promjena u libidu 

Libido u vezama obično varira. To je normalno, međutim, ako kod partnera primijetite baš značajnu razliku, to može ukazivati na nevjeru. Ako vas vara, može željeti više odnosa s vama kako bi prikrio ono što radi i ublažio osjećaj krivice. Može i inicirati odnos kako vi to ne biste tražili kasnije, kada neće biti dostupan ili sposoban za to. Učestalost odnosa može biti u padu, jer to radi s nekim drugim. Ali može željeti i isprobati neke stvari koje niste ranije radili u krevetu i radi ih kao da mu nije prvi put.

Više vremena provodi s “prijateljima”

Na početku ste htjeli biti stalno zajedno. Sada se nalazite malo niže na njegovoj listi prioriteta, a sve češće izlazi s “prijateljima”. Postali ste mu manje važni. Moguće je da prijatelje koristiti kao izgovor, dok zapravo vrijeme provodi s nekim drugim. Na kraju krajeva, i to što je sva manje s vama govori da se vaša veza mijenja.

Njegovi izgovori se baš i ne poklapaju 

Ako stalno izmišlja zašto nešto ne može napraviti, ili se stalno nešto izmotava oko toga gdje je i s kim je bio, stvari će vam sve manje imati smisla. Kada osoba govori istinu, njena priča je uvijek ista i dosljedna, ali ako laže, ponekad se možda neće ni sjećati što je prvobitno rekla. Pobrka osobe i mjesta, ili se njegov vremenski okvir može promijeniti. Što ga više ispitujete i sumnjate, veća je vjerojatnost da će vam reći da svašta umišljate, da ste previše radoznali te da postavljate previše pitanja.

Kakva su vaša iskustva po tom pitanju?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.