Prati nas

Povjerljivo

Posljedice prevare

Jasna: ‘Zet mi je upropastio kćer i djecu, otperjao je, a bio je najveći vjernik’

Dan kad se uoči Božića saznalo da otac troje djece, o kojem pišemo, ima drugu ženu, bio je početak patnje za širu obitelj. Pati njegova supruga, njihovih troje male djece, njezini i njegovi roditelji. ‘Svi su izvan sebe, samo je on u sedmom nebu’, doznajemo od majke, bake i punice koja ne pronalazi način da pomogne ucviljenoj kćeri.

Objavljeno

|

Jasna brine za kći i njenu djecu. Nakon što se otkrilo da je nevjeran, zet je napustio obitelj.
ilustracija: S. Bura/mj

“Ova tužna ispovijest nije priča o mom životu, već životu moje kćeri kojem svjedočim. Muž ju je ostavio s troje male djece, zbog druge žene. Već je jednom ranije napravio preljub i ona mu je oprostila, ali ovaj put je skupila snage reći mu da iseli iz njihovog stana. On kao da je to jedva dočekao. Bez pogovora je našao drugi stan, pokupio svoje stvari i otišao”, doznajemo iz uvoda pisma gospođe Jasne.

Prethodio je tome razgovor o viđanju djece. “Dogovorili su se da će on svaki drugi vikend dolaziti po djecu, ali on ode kod ljubavnice, koja živi u drugom gradu, i ne vrati se po deset dana. Djeca pate, tuguju. To se događa od Božića. Kći je zbog traume s djecom išla kod psihologa. Ovakve stvari imaju široke posljedice”, napisala nam je.

Troši na drugu

“Njihov sam brak vidjela kao skladan kršćanski i nikad među njima nije bilo grubih riječi ili težih svađa. Kći je brinula o djeci, a njemu je omogućila da što više radi u tvrtki njegove obitelji. Kada je počeo stvarno dobro zarađivati, krenule su afere i trošenje na putovanja s drugom. Do tada su dobro živjeli, a sada ona djeci ne može priuštiti ništa izvan osnovnog. Zet plaća alimentaciju, ali to nije dovoljno. K tome, kad djecu uzme kod sebe ne vodi brigu o odgoju, nego ih privlači izletima i stvarima koje im ona ne može kupiti”, otkriva majka, baka i punica Jasna.

Oglas

Čim završi zetov vikend s djecom, napominje, on odlazi na put kod te žene i opet ga djeca ne vide danima, ako ne tjednima. “Moja kći sve vidi i zna jer i ona radi u njegovoj obiteljskoj tvrtki. Sada joj se ukazala prilika za novi posao, ali je svjesna da bi joj promjena posla bila stresna i ne bi imala ovakve pogodnosti, ni toliko vremena za djecu. S druge strane, ne može više ovo sve gledati, jer ovako zna kad i gdje on putuje, s kim i koliko troši. Ni sama ne znam što joj tu savjetovati”, objašnjava gospođa Jasna nezavidnu situaciju u obitelji svoje kćeri.

“Mnogi kažu: Sama si je izabrala. Ali ona mi sama kaže, a ja to duboko u sebi i znam, da ona takvog čovjeka ne bi izabrala za muža. To se nije moglo naslutiti, znali su se jer su zajedno završili fakultet, a ona je išla i korak dalje u obrazovanju.”

Sve je uništio

“Zetova majka nada se da će se njezin sin vratiti obitelji, ali moja je kći mlada i mislim da bi trebala krenuti dalje i da bi trebala prihvatiti novi posao, iako će joj biti još teže. No, i sama kaže da se mora odlijepiti od te firme i njega i njegove, kako se čini, milostinje koju joj plaćaju za rad. Uostalom, kaže da ga još voli i da joj je teško susretati se s njim”, doznajemo nadalje.

“On uopće nije svjestan da je uništio jednu lijepu i skladnu obitelj – svoju ženu i djecu, nas kao roditelje i to s obje strane. To je danas sasvim drugi čovjek od onog kakav je nekad bio. Bio je veliki vjernik, a sada je sa ženom koja je druge vjere. Nemam ništa protiv ničije vjere, ali to je jako čudno za njegove ranije stavove i pokazuje da se ne više ne radi o istoj osobi. Pišem vam sve ovo jer sam kao majka i baka duboko ogorčena i zabrinuta”, priznaje naša čitateljica.

“Ovu žalosnu priču pišem da se zna što rade naši veliki Hrvati, uspješni, bogati i veliki vjernici. To su za mene muljatori. Duboko u sebi osjećam kćerinu patnju, njen život kretao se od bajke do poniženja, do ponora. Samo joj dragi Bog može pomoći da ostane zdrave pameti, da može odgojiti svoja tri ranjena ptića. A bila je primjer dobrote i svi su o njoj uvijek govorili sve najljepše. Trebam li je pogurati da ode iz firme svog (odbjeglog) muža i zaposli se drugdje? Ili bi to bilo još gore?” pita na kraju pisma naše čitatelje gospođa Jasna.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.