Prati nas

Povjerljivo

Put prevare

‘Izbacila sam ga zbog nevjere, a onda ga je najurila i ona. Baš sam sretna!’

Velik je životni udarac doživjela, ali ponosno kaže i preživjela, naša 52-godišnja čitateljica koja nam u pismu otkriva kako je postupila kad je saznala za suprugov preljub. Ni trenutka nije požalila odluku da ga izbaci iz kuće i života.

Objavljeno

|

Žene koje su izbacile preljubnika
ilustracija: S. Bura/mj

Povjerljivo pismo koje nam je poslala naša čitateljica, a u kojem opisuje svoju ljubavnu dramu, potpisala je s “Ratnica”. Otkrila nam je da se u slučaju suprugove nevjera postavila beskompromisno i da kod nje nema milosti za tako teške stvari. Iako su nam se povjeravale žene koje svjedoče da su se s vremenom čak i pomirile sa suprugovim pohodima po tuđim krevetima, ova ratnica naglašava da nije dvojila ni sekunde već ga je automatski izbacila iz kuće.

“Živim u malom gradu, imam 52 godine. Suprug me varao sa ženom koja se prikazivala mojom prijateljicom i koja je poprilično mlađa od njega. Ona je stekla dojam da on ima novaca pa ga se uhvatila, a njemu je odgovaralo što se mlađahna vrti oko njega”, piše nam u uvodu.

Zbogom!

Preljub u malome mjestu i nije lako sakriti, kad – tad opasne igrice izađu na vidjelo. “Čim sam otkrila da me muž vara, izbacila sam ga iz obiteljskog doma jer smatram da mi žene ne moramo trpjeti takve stvari”, doznajemo od Ratnice. 

Oglas

I kako to već biva, ubrzo je saznala da su njezinom nekadašnjem životnom suputniku počele nevolje u novom raju. “Preselio je ravno k njoj. Saznala sam da ga je i ona više puta izbacila iz kuće. I neka je, zaslužili su jedno drugo. Cijeli grad zna da ne postoji imalo povodljiv muškarac s kojim ona nije bila, a on je eto zbog takve žene izdao obitelj, svoju suprugu i dijete. Neka sada trpi tamo uz nju”, napisala je ova principijelna žena.

Potom je istaknula da je sretna kad vidi da je nevjernika vrlo brzo snašla kazna za nedjela. “On danas pati i živi kako živi. Nije mu dobro, čim ga izbacuje iz kuće. Svim prevarenim ženama želim poručiti da se osjećam zadovoljno što nisam prihvatila poniženje. Nemojte trpjeti, ženi može biti bolje samoj, nego u lošem društvu”, stoji na kraju pisma.

Svaki peti i svaka peta – vara

Prema dostupnim podacima, oko 20 posto Hrvata i Hrvatica vara svog partnera. To je značajan broj koji ukazuje na relativno čestu pojavu nevjere u bračnim i partnerskim vezama u našoj zemlji. Razlozi za varanje su raznoliki i uključuju osjećaj zanemarenosti, nisko samopouzdanje, nedostatak komunikacije, dosadu u vezi, seksualno nezadovoljstvo, ali i želju za uzbuđenjem ili osvetom.

Emocionalne i fizičke prevare su najčešći oblici nevjere, dok je online prevara, koja uključuje virtualnu komunikaciju i seksting, također sve prisutnija​, pokazala su istraživanja.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.