Prati nas

Povjerljivo

Nestali leptirići

‘Imam 52 godine, a on 33. Počeli su problemi u braku, što učiniti?’

Ljubav ne poznaje granice, godine, rase ni vjere i ima lijepih primjera kad parovi prežive sve prepreke i pobijaju sva predviđanja okoline o propasti njihove veze. No, ima i primjera kad ne uspiju, pa im mnogi kažu ‘Lijepo sam ti govorio/la’, baš kao što to govore protagonistici ove priče.

Objavljeno

|

Problemi u braku s mlađim muškarcem
ilustracija: S. Bura/mj

“Imam 52 godine, a moj suprug ima 33. Je li moguće da sam toliko pogriješila kad sam se udala za njega? U početku mi je iskazivao žarku ljubav, skidao mi zvijezde s neba. Zajedno smo već 12 godina. Sada mi više ne pokazuje ni trunčice pažnje.”

“Totalno se promijenio i ne znam što mi je činiti. Ima li smisla spašavati vezu s obzirom na razliku u godinama? Je li uopće problem u godinama, ili se i druge veze potroše? Molim za savjet”, napisala je na stranicama za razmjenu iskustava Quora anonimna 52-godišnjakinja.

Najbolje ocijenjen odgovor bio je iskren i proizlazi iz iskustva, a napisala ga je žena koja danas ima 61-godinu i nosi traumu zbog mlađeg supruga, sada bivšeg.

Oglas

“Iznijet ću vam svoje nezavidno iskustvo. Kad smo se upoznali, on je imao 22, a ja 36 godina. Tada je rekao da izgledam 15 godina mlađe, i doista sam tako izgledala. Bio je uporan i doslovce je trčao za mnom. Povjerovala sam u ljubav, popustila mu i vjenčali smo se. I vjerujem da me tada volio baš kao i ja njega. Ali, kako su godine prolazile, ljubav je izblijedjela”, napisala je.

“Postao je ljutiti čovjek”

“Nakon deset godina braka, kad je prešao tridesetu, a ja četrdesetu, postao je ljutit čovjek, gotovo okrutan prema našoj djeci, i iskazivao je želju da nas napusti. Ubrzo je imao aferu sa ženom koja je bila dvije godine mlađa od njega i tada sam odlučila razvesti se.”

“Iskrena da vam budem, ne krivim ga, svjesna sam da se osjećaji s vremenom mogu promijeniti, osobito kako mi žene starimo i prolazimo kroz perimenopauzu i slično. Lude misli im ulaze u glavu, misli poput toga da zaslužuju mlađu, ljepšu, energičniju ženu. Sada znam da sam ga trebala odbiti u samom startu. Da, na početku je bilo zabavno i romantično, a onda je postalo čisto mučenje i ništa više. Kad me ostavio samu s dvoje vrlo male djece bilo mi je najteže u životu i ne bih to poželjela ni najgorem neprijatelju”, iskreno je napisala.

“Treba ga pustiti da ode”

Je li problem bio isključivo u godinama, nije sigurna. “Ne znam je li razlika u godinama bila osnovni problem. Naime, oženio se s tom mlađom ženom s kojom me varao, ali nije više ni s njom u braku. Štoviše, njih dvoje se mrze, znam to pouzdano jer ipak imam djecu s njim. Sve u svemu, sada s odmakom mogu reći da mi je drago što je otišao i što sam si mogla posložiti život i u miru odgajati djecu”, glasi odgovor nesretnoj supruzi.

Potom joj piše da se trebala razvesti i ranije, na prve znakove suprugove zlovolje prema obitelji. “Za vas su ovo osjetljive godine, žao mi je. Ali ako ste još uvijek atraktivni i u dobroj formi, još imate šanse upoznati muškarca svojih godina, ili starijeg. Oni su ti koji će vas cijeniti i kada budete stvarno stari. Želim vam svu sreću u tome”, stoji na kraju ovog odgovora proizašlog iz osobnog iskustva.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.