Prati nas

Vijesti

Nesvjestica

‘Dali smo povijesno izdašne naknade za umirovljenike, mirovine rastu’

Naglasio je i usporavanje rasta cijena hrane u odnosu na opću inflaciju, dok su cijene usluga porasle zbog povećane potražnje tijekom turističke sezone.

Objavljeno

|

Zvonimir Savić, posebni savjetnik premijera za ekonomiju, komentirao je na N1 televiziji vladine mjere za umirovljenike i inflaciju, ističući rast mirovina i niske stope inflacije.
Zvonimir Savić (scr: N1)

Zvonimir Savić, posebni savjetnik premijera za ekonomiju, u programu N1 televizije komentirao je vladine mjere za umirovljenike i inflaciju.

“Za umirovljenike smo imali šest ili sedam pojedinačnih paketa izdvajanja dodatnih sredstava i to smatramo da je dalo rezultat. Nikada u hrvatskoj povijesti nije zabilježeno da umirovljenici dobivaju tako izdašne jednokratne naknade, a isto tako mirovine kontinuirano rastu. Standard naših umirovljenika će s vremenom rasti”, rekao je Savić.

“Ovo nam je najniža stopa inflacije u zadnje tri godine i to je u biti nastavak opadajućih stopa inflacije. Ovo nam je i 19. mjesec za redom u kojem inflacija usporava i sigurno sad dolazimo u sigurnije razdoblje. Mislim da svi možemo biti zadovoljniji”, rekao je Savić o stopi inflacije koja je za mjesec lipanj iznosila 2,4 posto.

Oglas

Komentirao je i cijene hrane i usluga koje su u porastu. “Cijene hrane u šestom mjesecu rastu sporije nego opća stopa inflacije što je dobar znak. Cijene usluga rastu nešto više, ali to je rezultat potražnje. Dolaskom turističke sezone i povećanim priljevom inozemnih gostiju svakako možemo očekivati rast potražnje i to se mora reflektirati na ponudu.”

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.