Prati nas

Vijesti

Metropola

Besplatno: Zbog toplinskog vala Zagreb otvorio bazene građanima

Idućih dana temperatura bi se trebala podići i do 38°C stupnjeva, a vrućine bi se trebale nastaviti i u idućem tjednu.

Objavljeno

|

Smiju li žene bez grudnjaka na bazen?
foto: Xavier Minguella Minguella/Scopio

Grad Zagreb besplatno otvara bazene građanima. Kako stoji na službenoj gradskoj stranici, zbog toplinskog vala koji je pogodio Hrvatsku te najavljenih vrlo visokih temperatura, ustanova Upravljanje sportskim objektima Grada Zagreba omogućila je ovog vikenda besplatan ulaz na gradske bazene svim stanovnicima Zagreba.

Besplatan ulaz na većinu bazena moguć je već od danas, 11. srpnja pa sve do nedjelje, 14. srpnja 2024. Radi se o gradskim bazenima SP Mladost, ZP Mladost, BK Utrina, Iver i Jelkovec. Zbog sportskih natjecanja, jedina iznimka su bazen Svetice, gdje će besplatan ulaz biti omogućen 11. i 12. srpnja te SRC Šalata, s besplatnim ulazom od 12 do 14. srpnja.

U slučaju novih toplinskih valova ovo ljeto, ustanova Upravljanje sportskim objektima i Grad Zagreb razmotrit će mogućnost besplatnog ulaza na gradske bazene i drugim vikendima, kako bi građanima omogućili da se osvježe i lakše nose s vrućinama.

Oglas

Prema aktualnim prognozama, na području Zagreba sutra će prevladavati sunčano i vrlo vruće vrijeme uz većinom slab vjetar. Najniža temperatura zraka od 21 u okolici do 24 u središtu grada, a najviša dnevna oko 36 °C. Idućih dana temperatura bi se trebala podići i do 38°C stupnjeva, a vrućine bi se trebale nastaviti i u idućem tjednu.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.