Prati nas

Povjerljivo

Nezavidna situacija

Bakino srce je slomljeno, suprug ne želi unuka u kući

U vrlo se nezahvalnoj situaciji našla majka i baka koja je na stranicama za razmjenu iskustava Quora anonimno zavapila upomoć. Postavila je pitanje što joj je činiti u situaciji kad njezina kći mora na dugu rehabilitaciju, a njezin muž ne želi primiti petogodišnjeg unuka u kuću.

Objavljeno

|

Baki suprug ne dopušta da se brine o unuku, iako je unukova majka u bolnici.
ilustracija: S. Bura/mj

“Moj petogodišnji unuk treba nekoga tko će ga uzeti k sebi i brinuti o njemu dok je njegova majka na rehabilitaciji. Problem leži u tome što moj suprug ne želi da maleni živi s nama. Napominjem da mu nije biološki djed, jer mi je on drugi muž. Srce mi je slomljeno, što da radim?” glasi pitanje shrvane majke i bake.

Uslijedili su odgovori koji su mahom osudili supruga. “I ja sam drugi muž i imam unuke koji nisu moji biološki. Žao mi je ako zvučim pomalo staromodno, ali smatram da muškarac uvijek treba brinuti o svojoj obitelji, bila ona biološka ili stečena kroz brak i to se u mom slučaju apsolutno podrazumijeva”, napisao je jedan sudionik rasprave.

Potom samouvjereno nastavlja: “Draga gospođo, osobno jednostavno ne mogu ni zamisliti da netko može zatvoriti oči pred potrebama petogodišnjeg djeteta, osim ako ne postoje baš izvanredne okolnosti koje ne spominjete, na što vaš upit ne navodi. I zato ću vam reći da budite sigurni niti jedan pametan i pravedan muškarac svoju ženu ne dovodi u situaciju u kojoj ona mora birati između njega i svoje djece (ili unučadi). Moj stav je jasan.”

Oglas

“Gospođo, tražite si trećeg supruga

Idući odgovor bio je kratak i jasan: “Ako je vaš drugi suprug toliko egocentričan da vas stavlja u poziciju da birate između petogodišnjeg unuka i njega, onda stvarno morate potražiti trećeg supruga!”

“Neka on bira, a ne vi!”

Potom se oglasila jedna ženska sudionica rasprave, ljuta na sebičnog djeda iz pitanja. “Da sam na vašem mjestu, dala bih mu ultimatum. Ili će primiti mog unuka u kuću, ili ću podnijeti zahtjev za razvod. A ako ga primi, prvi put kad ga ne bude tretirao s poštovanjem kakvo se očekuje od odraslog čovjeka, slijedi mu isto. Pa neka sada on bira. Gospođo, vi tu nemate što birati.”

“Izbacite muža!”

Konkretan je bio još jedan visoko ocijenjen odgovor. “Primite dijete k sebi i radije izbacite muža dok se mališanova mama ne vrati kući. Recite mu da se za to vrijeme tuče s nogama u guzicu. Nevino dijete od pet godina nije tražilo da bude na ovom svijetu i niti jedno dijete ne bi trebalo biti ostavljeno ili predano u dom za nezbrinutu djecu, ako ima baku. Toliko razumijevanja trebao bi imao svatko.” Što mislite o ovoj temi?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.