Prati nas

Mozaik

Neizmjerna sreća

Mama prvi put u 64. godini, Flavia je nova talijanska rekorderka

Posve neobičan porod dogodio se u Općoj bolnici Versilia u Italiji. Naime, majka Flavia ima 63 godine i rodila je zahvaljujući stručnjacima Klinike za plodnost u Kijevu. Malom Sebastianu veseli se i baka koja ima 93 godine.

Objavljeno

|

Najstarija rodilja u Italiji.
foto: X

Malo čudo po imenu Sebastian došao je na svijet carskim rezom u 32. tjednu trudnoće. Teži dva kilograma i dobro je, iako je smješten na odjelu za nedonoščad. Nema tu ništa čudno, osim činjenice da je mama Flavia Alvaro, koja će u listopadu napuniti 64 godine, sada najstarija rodilja u Italiji, javlja Il Giornale.

“Presretna sam”, bile su Flavijine riječi koje je izgovorila čim je na svijet donijela malog Sebastiana uz veliku pomoć ginekologa Andree Marsilija koji ju je pratio tijekom cijelog procesa. Ova želja za majčinstvom u poodmakloj dobi dugo je tinjala u Flavijinom srcu. Nekoliko godina odlazila je u kijevsku kliniku poznatu po potpomognutoj oplodnji. Naime, u Ukrajini ne postoji ograničenje kojim se ženama iznad 50 godina starosti uskraćuje ovaj medicinski postupak.

Trudnoća je protekla mirno, kaže ginekolog. “Naravno, bio sam zabrinut, ali Flavia je dala sve od sebe, silno je željela ovo dijete i dva puta je odlazila u Ukrajinu. Prvi pokušaj bio je prije otprilike dvije godine. Pobačaj u 14. tjednu bio je traumatičan. I ja sam na početku imao puno ljudskih i medicinskih dvojbi”, prisjetio se Andrea Marsili.

Oglas

Lijepa vijest

Flavia je Ukrajinu posjetila i jesenas. Ne bez problema, zbog rata i bombardiranja Kijeva. Ali i zbog troškova potpomognute oplodnje koji iznose oko 15 tisuća eura. U toj zbrci izgubljeni su i embriji koji su potekli od jednog spasioca i učiteljice plivanja. Srećom, pronađeni su. Trudnoća je bila uredna sve do osmog mjeseca, kada je hitno trebalo izvesti porod zbog povišenog krvnog tlaka majke.

Sebastian će uskoro, čim dosegne odgovarajuću težinu, s mamom poći kući u Viareggio gdje ga čeka i baka koja ima čak 93 godine.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.