Vijesti

Jednokrevetna soba s balkonom – 792 eura, cijene domova divljaju

Interes neće pasti, on je velik bez obzira na poskupljenje jednokrevetnih soba, a korisnici koji žive u dvokrevetnim sobama bez obzira na sve izražavaju želju da se presele u jednokrevetnu sobu, potvrđuje ravnateljica.

Objavljeno

|

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica iako posluje pozitivno, ne može s raspoložim sredstvima pokrivati svoje potrebe pa će s prvim danom srpnja cijene u domu biti povećane. Potvrdila je to za RKC ravnateljica Doma Željka Koluder-Vlahinja koja je navela da je ovakav potez najavljivan u nekoliko navrata, a ustanova kojom upravlja cijene nije podizala od 2022. godine, prenosi Podravski.

“O tome smo razgovarali s našim osnivačem Županijom. Upoznali smo ih s novim okolnostima, od poskupljenja cijena prehrane, medicinskog materijala, opreme, pa do usluga svih vrsta. Tu je i održavanje zgrade stare 35 godina koja zahtjeva određena ulaganja da bi sačuvali standard”, pojašnjava ravnateljica.

Dodaje da je i Vlada u međuvremenu donijela određene odluke i zakone, prije svega o plaćama i novu uredbu o obračunu plaća zaposlenika u javnim službama, što je također vodilo podizanju cijena u Domu.

Najveće poskupljenje odnosi se na jednokrevetne sobe. “One su određeni nadstandard, korisniku pružaju puno veću komociju i razinu intimnosti i svi žele biti u tim sobama. Raspolažemo s 24 sobe, svi ostali su smješteni u dvokrevetne i trokrevetne sobe. Upravo zbog toga smo ih poskupili za 40 posto, dok smo sve ostale kategorije soba i smještaja u prosjeku podigli za 25 posto”, navodi ravnateljica.

Tako jedna soba s balkonom u stanarskom djelu, koja je prije koštala 566 eura, po novom košta 792 eura. Ostale kategorije nisu toliko puno i drastično promijenile cijenu, tumači Koluder-Vlahinja, ali život u jednokrevetnoj sobi nije ni sličan dvokrevetnoj, u kojima se cijena po novom kreće između 608 i 640 eura, ovisno ima li balkon ili ne i tu je cijena povećana za nekih 120 eura.

Exit mobile version