Mozaik
Večernji je objavio recept za rižu kuhanu u toplom krevetu, komentari su neprocjenjivi
Za razliku od Hrvatske, neke europske zemlje posve su ozbiljno shvatile preporuke o nužnoj štednji energije. Temperatura u stanovima se spušta na 15 stupnjeva, pečate se garaže i automobili, a neki su se posvetili i nekonvencionalnim metodama kuhanja ručka.
Domaći portali kao da se utrkuju u objavljivanju savjeta o uštedi energije, no čini se da je najdalje otišao Večernji list. Doduše, hrvatski tiražni dnevnik samo je prenio bizarne načine na koje štedi jedna austrijska obitelj, a koja je progovorila za tabloid Heute.
“Moji su roditelji prije često rižu kuhali u krevetu. To sada i ja radim”, rekla je Bečanka Kathrin Pauser (48), majka dviju djevojčica, 12-godišnje Eve i 10-godišnje Elisabeth. “Djeca se tome jako vesele”, dodala je. Kathrin je ispričala kako ujutro čim ustane iz kreveta u posudu za kuhanje vode stavi u dva dijela vruće vode jedan dio riže, dakle omjer 2:1, malo posoli, i potom posudu odnese u još od spavanja zagrijani krevet. Sve to dobro pokrije pokrivačem i za nekoliko sati riža je kuhana i spremna za jelo.
Da Hrvati ne namjeravaju odati ovakvim bizarnim kuharskim tehnikama, sasma je jasno iz brojnih komentara na objavljeni članak.
“Ja je pojedem sirovu pa se napijem vruće vode”, urnebesan je komentar čitatelja Marija dok je Katarina dometnula: “Za koliko dana bi buncek bio kuhan? Pitam za prijateljicu.”
“Mi ćemo večeras raspaliti roštilj u krevetu”, napisala je Danijela, a Snježana je zaključila: “U mojem krevetu bi se smrznula!”