Prati nas

Ljubav

Brak ili mrak?

I bake ljube, pogotovo ako nisu udane

Istraživanje je obuhvatilo 1.500 žena u dobi od 65 do 79 godina pri čemu je 52,6 posto ispitanica bilo u brakovima ili vezama, a prosječna dob im je bila 71 godinu.

Objavljeno

|

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Iako je spolnost u trećoj životnoj dobi svojevrstan tabu, mnoge se bake nisu odrekle ljubavnog užitka – čak ni nakon sedamdesete! Jedno je istraživanje pokazalo da su žene u trećoj životnoj dobi spolno aktivnije – ako nisu udane ili ako nemaju životnog partnera.

Istraživači Sjevernoameričkog društva za menopauzu tvrde da jedna od sedam žena u dobi od 65 do 79 godina pati od hipoaktivnog poremećaja spolne želje, stanja kojeg karakterizira izostanak spolne želje i nizak libido. Ono što iznenađuje je da su utvrdili i da je hipoaktivni poremećaj spolne želje češći kod onih žena koje imaju supruga ili partnera, te da su njihove single vršnjakinje češće bile seksualno aktivne.

Istraživanje je obuhvatilo 1.500 žena navedene dobi pri čemu je 52,6 posto ispitanica bilo u brakovima ili vezama, a prosječna dob im je bila 71 godinu.

Oglas

88 posto ispitanica je svoju spolnu želju opisalo – niskom. 15,5 posto ih je spolne odnose opisalo – neugodnim, dok ih je čak 13,6 posto prijavilo hipoaktivni poremećaj seksualne želje.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.