Prati nas

Vijesti

Zastupnik Kuščević

Vijest dana: Kuščević je otišao iz Vlade, no gledat ćemo ga u Saboru

Za razmisliti je bi li Plenković bio na dobitku da se odmah riješio kontaminiranog ministra, umjesto što je medijima dao dodatni poticaj i vrijeme za istragu svih navodnih nepravilnosti koje su punile novinske stupce proteklih tjedana.

Objavljeno

|

Lovro Kuščević (screenshot: Youtube)

Tri mjeseca nakon što ga je napala umirovljenica pred zagrebačkim Dolcem, a sve pred kamerama, Lovro Kuščević dao je ostavku na ministarsku dužnost, a više nije ni politički tajnik HDZ-a.

Prethodili su tome tjedni medijskih napisa i propitkivanja kako je Kuščević stekao imovinu, je li prilikom stjecanja te imovine bio u sukobu interesa, je li prekršio uzuse etičkog poslovanja te zašto nije cjelovite nekretnine prikazao u imovinskoj kartici, ali ni u katastru.

Iako je Kuščević cijelo vrijeme odbacivao optužbe pa čak i rječnikom klasične desnice prozivao “lijeve aktiviste” i “soroševce” za sve što mu se događa, nakon nekoliko sastanaka s premijerom prelomio je. “Ja sam odgovoran političar, dugo sam u politici”, kazao je Kuščević. “Jasno mi je da ova negativna medijska percepcija, temeljem svih neosnovanih napada na mene, predstavlja veliki teret i za stranku i za Vladu. Ne želim biti uteg ovoj Vladi. Ponosan sam na postignuća u Ministarstvu, na sve što smo napravili”, izjavio je i dodao: “Svoj rad nastavit ću u Saboru”.

Oglas

“S obzirom na sve okolnosti koje traju proteklih tjedana u javnosti i medijima, procijenili smo da se time čini velika šteta i njemu i Vladi i da to nema nikakvog smisla. Kuščević sada mora riješiti sve nedoumice koje su sada u javnosti da bi mogao nastaviti svoje političko djelovanje”, kazao je pred novinarima premijer Andrej Plenković (HDZ).

Dakako, ova ostavka otvara brojna pitanja i mogućnosti, prvenstveno – hoće li Plenković izbaciti HNS iz vlade i javnih tvrtki, budući da je upravo taj partner inzistirao na ostavci poljuljanog ministra? Te kako će u tom slučaju očuvati stabilnost većine u parlamentu? Postavlja se i pitanje tko bi u tom slučaju mogao zamijeniti dvoje HNS-ovih ministara i hoće li u paketu otići i ministar državne imovine Goran Marić (HDZ) kojeg također potresaju imovinski skandali.

Iako je Plenković poručivao da ne podnosi ucjene, čini se da su jezičac na vagi bila ispitivanja javnog mnijenja koja pokazuju da HDZ pritisnut ovim aferama tone. Za razmisliti je bi li bio na dobitku da se odmah riješio kontaminiranog ministra, umjesto što je medijima dao dodatni poticaj i vrijeme za istragu svih navodnih nepravilnosti koje su punile novinske stupce proteklih tjedana. Uz to, premijer je ovako izbjegao i raspravu o cijelom slučaju u Saboru, a koja bi prethodila glasovanju o povjerenju Kuščeviću.

Iako se, za sada, ne spominje ime Kuščevićeva nasljednika, za očekivati je da će tu fotelju popuniti netko od državnih tajnika.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.