Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ugostila je novinare Glorije na Brijunima gdje im je demonstrirala svoj prehrambeni režim pripremajući jela od kvinoje, piletine i avokada. Takovoj prehrani, kaže, duguje svoj novi izgled.
“Iznimno mi je važno što jedem i ne bih mogla biti na dijeti koja uključuje post. Zbog obveza ne smijem biti gladna jer u suprotnom mozak ne funkcionira kako treba. Priznajem, prije sam se znala tješiti hranom, pogotovo sendvičima nakon napornog radnog dana, što me i dovelo do viška kilograma. No danas sam ponosna jer ponovno stanem u maskirne hlače koje sam kupila prije deset godina u SAD-u”, izjavila je za Gloriju.
“Mnogi me pitaju u čemu je tajna moje vitkosti, a ja kažem da dobru liniju zahvaljujem kretanju i mediteranskoj prehrani. Međutim, svima savjetujem da se, prije nego što krenu mršavjeti, posavjetuju s liječnikom ili nutricionistom. Ja sam gotovo sasvim izbacila šećer i ne jedem bijeli kruh. Pijem samo vodu, većinom iz slavine, kavu izbjegavam zbog kofeina, kao i crno vino zbog intolerancije na histamin. Od masnoća koristim isključivo doamće maslinovo ulje i malo maslaca. U mojem hladnjaku uvijek je mnogo voća i povrća, pogotovo avokada”, istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović.