Prati nas

Vijesti

Balvan revolucija

Jaromir (71) inscenirao ‘islamistički’ napad na vlak, dobio 4 godine zatvora

Objavljeno

|

Presuda za terorizam
Jaromir Balda u sudnici (screenshot: O1)

Češki umirovljeni električar Jaromir Balda (71) osuđen je jučer zbog terorizma na četiri godine zatvora i psihijatrijsko liječenje. Naime, ovaj je radikalni desničar inscenirao islamistički napad na putničke vlakove nedaleko mjesta Mlada Boleslav.

U presudi stoji kako je rušio drveće na željezničku prugu uz ostavljenu poruku naslovljenu na “češke nevjerničke pse” potpisanu s “Allahu Akbar“, a sve kako bi potaknuo mržnju prema migrantima muslimanima. Dva vlaka naletjela su na postavljene prepreke, no, srećom, nitko nije ozlijeđen. Prometni stručnjaci kažu da je puka sreća što kompozicije nisu izbačene iz tračnica.  

“Nisam želio počiniti teroristički napad, želio sam mu se oduprijeti”, kazao je sudu u Pragu. Pravdao se da su mu razum pomutili lijekovi za visoki tlak koje mora uzimati.

Oglas

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.