Kuhinja

Napravite domaći radler s jagodama, dok ih još ima

Od brojnih teorija o nastanku ovog pića do sada se održala ona prema kojoj je osmišljen pri kraju devetnaestog stoljeća u jednom od njemačkih biciklističkih klubova, no identitet stvarnog izumitelja vjerojatno će ostati izgubljen u povijesti.

Objavljeno

|

Iako nije tradicionalno piće naših područja, radler je unatrag nekoliko godina postao omiljeno ljetno osvježenje. Spoj piva i voća prihvatljiv je onima koji pivo ne vole, ali i onima koji su voće ranije obilazili u širokom luku.

Radler je piće napravljeno miješanjem piva i bezalkoholnog pića, a tradicionalno se radi s gaziranim pićima od limuna, limete, naranče ili grejpa. Od brojnih teorija o nastanku ovog pića do sada se održala ona prema kojoj je osmišljen pri kraju devetnaestog stoljeća u jednom od njemačkih biciklističkih klubova, no identitet stvarnog izumitelja vjerojatno će ostati izgubljen u povijesti. U prilog ovome ide i činjenica da Radler na njemačkom znači – biciklist.

Ako ste ljubitelj radlera, razveselit će as ovaj recept koji nam donosi jedan od najboljih kulinarskih portala – SlatkiSvijet.com.

Sastojci

0,5 l svijetlog piva
3 limuna
5 žlica šećera
200 g svježih jagoda

Priprema

Jagode narežite na manje komade pa pomiješajte sa šećerom i svježe cijeđenim limunovim sokom. Ostavite neka odstoje 10 minuta da se šećer otopi, a zatim ih drškom kuhače malo izgnječite. Tako pripremljene jagode pomiješajte s rashlađenim svijetlim pivom. Poslužite s ledom.

Exit mobile version