Prati nas

Mozaik

Muškarci obukli suknje, jer su im zabranili kratke hlače

Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je jedan sindikalac.

Objavljeno

|

Vozači autobusa u francuskom Nantesu pojavili su se na poslu odjeveni u suknje. Na taj način prosvjeduju protiv odredbe koja ima zabranjuje nošenje kratkih hlača dok rade, iako su temperature nesnosno visoke. Stanje je još gore kada se pribroji činjenica da rade u autobusima javnog prijevoza u kojem često i ne radi klimatizacija.

„Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je sindikalac Didier Sauvetre.

Vozač Gabriel Magner nakon cjelodnevne vožnje u paklenim uvjetima poručuje da je vožnja u suknji bila dobra odluka.

Oglas

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.