Kuhinja

Kuharske čarolije: Preslana juha

Ako vam je pobjeglo malo više soli u juhu, to ne znači da ju morate baciti. Dobri kuhari imaju nekoliko tajni koje vam mogu pomoći u spašavanju ručka. Navodno vam u tome može pomoći čak i šećer!

Objavljeno

|

Ako vam je pobjeglo malo više soli u juhu, to ne znači da ju morate baciti. Dobri kuhari imaju nekoliko tajni koje vam mogu pomoći u spašavanju ručka.

Voda

Naravno, razrijediti juhu do željene slanoće i prokuhati nekoliko minuta je najjednostavniji način. Ipak, možda nije i najbolji, jer bitno utječe na sam okus juhe.

Temeljac

Ako imate sreće pa ste prije soljenja izdvojili dio juhe kako biste ju koristili kao temeljac, jednostavno je vratite u lonac. Ovo je način koji neće nimalo utjecati na kvalitetu jela.

Riža

Neki se kuhari kunu u rižu. U juhu bacite krpenu vrećicu ili zamotuljak riže koju ćete kasnije izvaditi. Navodno bi ovo trebalo upiti višak soli.

Šećer

Ako ništa od navedenog nije opcija, probajte sa šećerom. Jedna kockica ili žličica šećera bi trebala bitno promijeniti osjećaj zasoljenosti. Dodajte kockicu po kockicu sve dok ne postignete prihvatljiv okus.

Krumpiri i tjestenina

Krumpiri i tjestenina također mogu upiti dio soli. Ako recept to dopušta, jednostavno povećajte količinu tih sastojaka. Ako radite juhu bez tjestenine, dodajte u nju par oguljenih krumpira i kuhajte 10 do 15 minuta. Nakon toga izvadite krumpire, a juha bi trebala zadržati istu količinu okusa.

Exit mobile version