Kuhinja
Hrskavi začinjeni kolutići luka
Sa samo nekoliko sastojaka pripremit ćete jelo koje će uz neki umak savršeno odgovarati kao grickalica za zabavu. Začine za krušne mrvice koristite po želji, a sol i papar po ukusu.
Volite li klasične pržene kolutiće luka? Postoji i jednostavnija varijanta koja je brzo gotova, a uz malo mašte i ukusnija. Sa samo nekoliko sastojaka pripremit ćete jelo koje će uz neki umak savršeno odgovarati kao grickalica za zabavu. Začine za krušne mrvice koristite po želji, a sol i papar po ukusu, savjetuje Hrvoje s portala Kuzinavanje.com.
Sastojci
70 g krušnih mrvica
1 žličica sušenog origana
½ žličice mljevene slatke paprike
2 veće glavice luka
2 – 3 žlice mlijeka
1 jaje
sol
svježe mljeveni papar
Priprema
U dubokom tanjuru dobro izmiješati krušne mrvice sa origanom, mljevenom paprikom, soli i paprom. U drugom tanjuru vilicom lagano umutiti jaje sa mlijekom. Luk oljuštiti i narezati na tanke ploške te razdvojiti kolutiće. Svaki kolutić uroniti u smjesu jaja, a zatim dobro uvaljati sa svih strana u krušne mrvice.
Pećnicu zagrijati na 180 °C. Panirane kolutiće luka slagati na lim tako da se djelomično preklapaju i peći u pećnici oko 30 minuta. Nakon prvih 15 minuta kolutiće okrenuti da se ravnomjerno ispeku sa obije strane. Gotove kolutiće poslužiti uz umak po želji.
Napomena
Kolutići luka trebaju iznutra ostati mekani dok izvana treba biti hrskava korica.