Show

Pripremite se za Oskare. Hollywood je spreman!

Sve je spremno za ovogodišnju 86. po redu dodjelu najprestižnije filmske nagrade Oscar. Hollywoodska krema priprema svečane toalete za najznačajniji crveni tepih u godini, a sve su oči uprte u nominirane koji će se u nedjelju navečer okupiti u Kodak Theatru u Los Angelesu kako bi nazočili proglašenju najboljih.

Objavljeno

|

Sve je spremno za ovogodišnju 86. po redu dodjelu najprestižnije filmske nagrade Oscar. Hollywoodska krema priprema svečane toalete za najznačajniji crveni tepih u godini, a sve su oči uprte u nominirane koji će se u nedjelju navečer okupiti u Kodak Theatru u Los Angelesu kako bi nazočili proglašenju najboljih.

Nominirani za najbolji film

‘Američki varalice’, redatelja Davida O’Russella, koji priča priču o briljantnom prevarantu Irvingu Rosenfeldu koji je skupa sa svojom jednako briljantnom britanskom partnericom i ljubavnicom Sydney Prosser prisiljen raditi za divljeg rastrojenog agenta FBI-a Richieja DiMasa.

 

‘Kapetan Phillips’, redatelja Paula Greengrassa, istinita je priča s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, o otmici američkog teretnog broda MV Maersk Alabama od strane somalijskih gusara, prvoj takvoj u više od 200 godina.

 

‘Dobri dileri iz Dallasa’, redatelja Jean’Marca Valleea s Matthewom McConaugheyem u glavnoj ulozi, priča priču o Ronu Woodroofu, električaru i povremenom jahaču bikova, koji završi u bolnici gdje dozna da ima HIV i da će umrijeti u roku 30 dana. Ljut je i gnjevan. Ubrzo doznaje da mu tretman pod nazivom AZT može produljiti život.

 

‘Gravitacija’ redatelja Alfonsa Cuarona, sa sandrom Bullock i Georgeon Clooneyem, govori o doktorici Stone koja odlazi na svoju prvu misiju u svemir s iskus¬nim astronautom Mattom Kowalsokim kojemu je ovo posljednji let. Međutim, prili¬kom rutinske svemirske šetnje dogodi se katastrofa i Stone i Kowalski se odvajaju od shuttla, lebdeći bespomoćno u beskrajnu tamu.

 

‘Nebraska’, redatelja Alexandera Paynea, je humoristična drama koja govori o starcu koji neprestano pokušava pobjeći iz svoje kuće u Montani kako bi otišao u Nebrasku pokupiti nagradu za koju misli da je dobio na okladi.

 

‘Philomena’, redatelja Stephena Frearsa, s Dame Judy Dench u glavnoj ulozi, je istinita priča o ženi koja pokušava pronaći sina kojeg su joj oteli i dali na usvajanje bogatoj američkoj obitelji nakon njezina poroda kad je završila u samostanu zato jer joj je kao samohranoj ženi bilo zabranjeno biti majkom.

 

‘Vuk s Wall Streeta’, redatelja Martina Scorsesea, s Leonardom di Caprijem u glavnoj ulozi, također je istinita priča o kontroverznom brokeru s Wall Streeta koji je 2003. osuđen na četiri godine zatvora zbog pronevjere 200 milijuna dolara.

 

‘12 godina ropstva’, redatelja Stevea MacQueena, istinita je priča o slobodnom čovjeku Solomonu Northupu koji je bio drogiran, otet i prodan u roblje u Americi 1850-ih godina gdje je trpio dugogodišnje zlostavljanje.

 

‘Ona’, redatelja Spikea Joneza, neobičan je futuristički film s Joaquinom Phenixom u glavnoj ulozi, o čovjeku koji se zaljubi u operativni sistem svog računala.

 

 Nominacije za najboljeg glavnog glumca

Christian Bale – ‘American Hustle’

Bruce Dern – ‘Nebraska’

Leonardo DiCaprio – ‘The Wolf of Wall Street’

Chiwetel Ejiofor – ’12 Years a Slave’

Matthew McConaughey – ‘Dallas Buyer’s Club’

 

Nominacije za najbolju glavnu glumicu

Amy Adams – ‘American Hustle’

Meryl Streep – ‘August: Osage County’

Cate Blanchett – ‘Blue Jasmine’

Sandra Bullock – ‘Gravity’

Judi Dench – ‘Philomena’

Exit mobile version